HTML

Mindenki hüje

Ezt a blogot azért hoztuk létre, mert szerintünk mindenki hülye, vagy csak úgy csinál. Azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy a Sors tesz minket próbára, mielőtt beköszönt a Kánaán. Addig is szorgosan dokumentáljuk a velünk megeső ökörségeket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Dolcsi és Gabona

2009.09.09. 22:04 Clementina

 Egy szerda este tökéletes arra, hogy néhány szót ejtsünk a hamisítványokról!

 Már középiskolás korom óta erős vonzódást érzek a világmárkákat megcsúfoló, vásárlókat megtévesztő hamisítványok iránt. Unalmasabb tanóráinkon lelkesen firkálgattunk az egyik füzetem lapjára a gimiben, és gyűjtögettük a márkanév ötleteinket. Valamiért egyedül az adidasadi, a négy csíkos adidas maradt meg az emlékeimben, ami duplán hamisítvány, mert, ha a csíkok száma szerint képezzük a nevet, csak adidasad lenne, de az adidasadi kétségkívül butábban cseng.

 Roppant szórakoztatónak tartom a kínai piacon felvonultatott termékeket, amik - csodával határos módon - fillérekbe kerülnek, holott egy Gucci táska pl. félmillió forint körül mozog egy szaküzletben. Úgy vettem észre, hogy az egyik legnépszerűbb márka a Dolce & Gabbana, rengetegen szaladgálnak az utcán ezzel a nagy névvel ellátott ingben és topban. Kérdezem én: miért nem jó ezek helyett egy egyszerű, de ízléses ruhadarab? Ha szembejön velem egy D & G felirat, babonásan meredek a viselőjére, és próbálom megérteni, hogy gondolhatja, hogy ettől trendi, hiszen mindenki tudja, hogy ezerér' vette a felsőjét a kínain. Akkor már inkább egy márkajelzés nélküli cuccot húzok magamra. Egy légypiszok méretű utalást még eltűrök rajta az eredetéről egy rejtett helyen, de többet nemigen.

 Nemrégiben blogtulajdonos barátném, aki hasonlít Voldemortra annyiban, hogy nem nevezem nevén, viszont igen szép és sokkal kedvesebb, mint Tudodki, felvillanyozott állapotban jött ki a cégünk női mosdójából. Jókedvének oka az a felismerés volt, hogy a sok kis piperetáska között felfedezett egy remek parfümöt, a Noemi Caramel Lexyt. Először azt hitte, tréfát űz vele a szeme, de hosszas vizsgálódás után kénytelen volt elhinni, hogy valóban ez virít a parfüm dobozán. (Itt és most szeretnék elnézést kérni a hölgytől, akinek kilétét számunkra is homály fedi! Nem őt akarjuk ezzel megbántani, hanem egyszerűen viccesnek találjuk ezt a nevet.) Ekkor fogant meg a fejünkben a gondolat, hogy őrület ez a nagyzolás, Magyarországon élünk, mit nekünk Naomi Campbell és társai, kezdjük el magyarosítani a nagy márkákat! Következzen a lista, amiben szerepelnek az eredeti márkák, és a hozzájuk tartozó magyar megfelelők:

- Mexx: Max

- Tom Tailor: Szabó Tamás

- Christian Dior: Krisztina Dióra

- Bvlgari : Bulgária

- Giorgio Armani: Ármány György

- Givenchy: Kíváncsi

- Gucci: Giccs i

- Versace: Versz, öcsi

- Celine Dion - Szelén dión

- Paco Rabbane: Pákó robban-e

- és a kedvencünk: Dolce & Gabbana: Dolcsi és Gabona

 Ez is egy újabb vállalkozás-ötletünk, amit röhögve besoroltunk a többi közé. Egyszer majd ezt is megvalósítjuk. ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkihuje.blog.hu/api/trackback/id/tr551372013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása